Részletek a termékről.
Milyen esetekben alkalmazható a Triphala?
- emésztés segítő hatású lehet
- általános egészségmegőrző hatású lehet
- gyulladásgátló hatású lehet
- vércukorszint szabályozó hatása révén cukorbetegeknek is kiváló lehet
- székrekedés kezelésére is használható
- táplálhatja és megújíthatja a szöveteket
- fogszuvasodás, fogínybetegségek esetén is segíthet
- segítheti a természetes belső tisztulást
- méregtelenítő hatású lehet
- antioxidáns hatású
Milyen összetevőket tartalmaz a Triphala?
Hatóanyag-tartalom a napi ajánlott 2 kapszulában:
Triphala 500 mg
Minden összetevő: Ayurveda gyümölcs kivonat (Haritaki kivonat [Terminalia chebula], Bibhitaki kivonat [Terminalia chebula], Amla kivonat [Emblica officinalis]), hidroxipropil-metilcellulóz, térfogatnövelő szer (mikrokristályos cellulóz), csomósodást gátló szerek (zsírsavak magnéziumsói, szilikon-dioxid).
ALLERGÉN INFORMÁCIÓ: Tej, szója tojás, hal és földimogyoró összetevőket feldolgozó üzemben készült.
Hogyan kell alkalmazni és milyen ellenjavallatai vannak a Triphalának?
Adagolási javaslat: Napi 2 kapszula bevétele ajánlott, étkezés után, bő folyadékkal. A napi ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Kisgyermekektől elzárva tartandó. A termék fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes és egészséges életmódot! Száraz, hűvös helyen tartandó!
Ellenjavallatok: A triphala szedése nem ajánlott várandóság és szoptatás alatt dehidratáció, súlyos kimerültség vagy lesoványodás esetén. Nincsenek ismert gyógyszerkölcsönhatások a triphalát alkotó gyógynövényekkel. Egyes tanulmányok olyan eredményekről számolnak be, amelyek óvatosságra intenek a vérhígító gyógyszereket szedők esetében, mert a triphala befolyásolhatja a vérlemezkék működését. Ayurvédikus ajánlás szerint, ha a széklet száraz és kemény, fontold meg triphala helyett, csak az egyik gyümölcs, a haritaki használatát. Ezen okokból kifolyólag, amennyiben Ön hasonló problémákkal küd, mindenképp kérdezze meg a kezelő orvosát, mielőtt fogyasztaná a Triphalát.
Amit még a Triphaláról tudni érdemes…
Az ayurvédikus gyógyászatban az általános egészségvédelem megőrzésére és az egészségfenntartás érdekében, úgynevezett poliherbál készítményeket alkalmaznak, melyek több különböző növényből tevődnek össze a komplexebb hatás céljából, ilyen a Triphala is.
A triphala három különböző indiában őshonos gyümölcsből áll össze, mint az Amla, Bibhitaki, Haritaki. Ezeknek pedig mind különböző hatást fejtenek ki, melyek számos módon járulhatnak hozzá az egészségünk védelméhez.
- Amla (Emblica officinalis): Más néven indiai egres, mely az egyik legrégebben ismeret ehető indiai gyümölcs. Hatóanyagait tekintve magas C-vitamin, ásványianyag és aminosav tartalmú. Kivonatát az ayurvédikus gyógyászatban előfordulhat, hogy a rák kezelésére és székrekedés esetén is alkalmazzák.
- Bibhitaki (Terminlia bellirica): Számos növényi hatóanyagot tartalmazhat, mint pl. az ellegsav, gallus-sav, flavonoidok. A Bibhitaki különen gyulladásgátló hatásairól ismert, ezen felül gyakran alkalmazzák a cukorbetegség kezelésére, hiszen szabályozhatja a vércukorszintet.
- Haritaki (Tehrminalia chebula): A Haritaki széles körben alkalmazható gyógyításra, úgy mint szívbetegségek, asztma, fekélyek és gyomorbetegségek megelőzésére. Kutatások bizonyítják, hogy a haritaki erős gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatású lehet. Emellett székrekedés és emésztési problémák esetén is hatásos lehet.