Részletek a termékről.
Milyen hatásai lehetnek az Omega-3 fogyasztásának?
- Gyulladáscsökkentő hatása miatt számos betegség kockázatát képes lehet csökkenteni, mint érrendszeri megbetegedés, Alzheimer- kór, egyes rákos megbetegedések
- Segíthet a cukorbetegség, magas vérnyomás és bőrbetegségek kezelésekor is.
- A szív és érrendszer karbantartásában is segíthet
- Vérnyomáscsökkentő hatású
- Javíthatja a légzésfunkciót
- Asztma kezelésére és megelőzésére is hatásos lehet
- Segítheti a normál agyműködés és a látás fenntartását
- Hozzájárulhat a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához
Milyen összetevőket tartalmaz az Omega-3 kapszula?
AKTÍV ÖSSZETEVŐK A NAPI AJÁNLOTT ADAGBAN (1 KAPSZULA):
Név |
Mennyiség |
*NRV |
|
|
|
Halolaj, amelyből |
1000 mg |
** |
Eikozapentaénsav (EPA) |
180 mg |
** |
Dokozahexaénsav (DHA) |
120 mg |
** |
*: NRV napi beviteli referenciaérték felnőttek számára
**: NRV nincs meghatározva
Ajánlott adagolás: NAPI 1 OMEGA-3 LÁGYZSELATIN KAPSZULA BŐSÉGES FOLYADÉKKAL LENYELVE
OÉTI notifikációs szám: 14403/2014.
FIGYELMEZTETÉS! A javasolt napi adagot ne lépje túl. Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot. Kisgyermekek elől elzárva tárolandó! Száraz, hűvös helyen tartandó!
Amit még az Omega-3 -ról tudni érdemes…
Az omega-3 többszörösen telítetlen esszenciális zsírsavak nélkülözhetetlenek szervezetünk egészséges működéséhez. Hasonlóan a vitaminokhoz a szervezet az omega-3 zsírsavakat sem képes előállítani, ezért azokat csak étkezés alkalmával tudjuk magunkhoz venni. A növényi eredetű ételek nem tartalmaznak omega-3 EPA-t (eikozapentaénsav) vagy DHA-t (dokozahexaénsav), amelyek a halakban és egyéb tengeri élőlényekben találhatóak. A halolajat a különféle fehér húsú halak, például a tőkehal májából, illetve a zsíros húsú halfajták, például a lazac húsából nyerik. A halolajokban megtalálható omega-3 zsírsavak közé tartozik az EPA és a DHA. Szervezetünk egyik legfőbb építő elemei ezek a zsírsavak, azonban nem mindegy, hogy táplálkozásunkkal milyen zsírokat juttatunk be a szervezetünkbe.
Léteznek jó és rossz zsírok, ezeknek az aránya határozza meg mindennapi egészségünket és a betegségekkel szembeni ellenálló képességünket. Hozzájárulhatnak a szív megfelelő működéséhez, lassíthatják az erek meszesedését, fontos szerepet játszhatnak a szívinfarktus megelőzésében. Segíthetik továbbá a normál agyműködés és látás fenntartását, hatékonyan kezelhetik a pikkelysömör tüneteit, előnyös lehet a reumás ízületi gyulladás kezelésére. Az omega-3 azáltal vesz részt a sejtműködésben, hogy beépül a sejthártyába, és rugalmasabbá teheti azt, így segítve az összes szervrendszer egészséges működését. Omega-3 zsírsav fogyasztását követően javulhat a sejtmembrán rugalmassága, ezáltal számos sejten belül lejátszódó folyamat is, mint például az enzim és receptor aktivitás, ionáramlás, stb. Ezek az alapvető sejtszintű folyamatok rendkívül fontosak szervezetünk egészséges működéséhez!
Tudta, hogy Magyarországon a mindennapi táplálkozás során nem terjedt el az Omega 3 esszenciális zsírsavak bevitele a szervezetbe, emiatt minden 3. ember szenved az Omega 3 hiány okozta tünetektől?
A magyaros ételek egyáltalán nem tartalmaznak Omega-3 zsírsavat. Ha nem viszünk be mindennap Omega-3 zsírsavakat, akkor felborul a szervezetben az Omega-6 és az Omega-3 zsírsavak aránya, ami akár súlyos következményekhez vezethet. A hal olajokban, főképpen a csukamáj olajban, a tőkehalmáj krémben nagy mennyiségben megtalálható az Omega-3. A magyar halakban nincs Omega-3 zsírsav, kivéve a behonosított növényevő halat, a busát. A busa húsa kiváló Omega-3 forrás. Aki nem akar bajlódni a busával, az megveheti a Marathontime OMEGA 3 étrend-kiegészítő lágyzselitain kapszulát!
A halolaj EPA és DHA tartalma hozzájárul a szív megfelelő működéséhez, lassítja az erek elmeszesedését, fontos tényező lehet a trombózis és szívinfarktus megelőzésében. Segíti ezen felül az agyműködés és a normál látás fenntartását. Segíti a vérzsír lebontását, kedvezően befolyásolja a koleszterinszintet. Csökkenti a reumás ízületi gyulladással, illetve a pikkelysömörrel együtt járó gyulladásos folyamatokat.