Részletek a termékről.
Miért javasoljuk az L-Arginin fogyasztását?
- Eszenciális aminosav, melyet a testünk nem képes előállítani
- Hozzájárul az értáguláshoz, a nitrogén szintézis által
- Hozzájárul az izmok oxigén- és tápanyagellátásához
- Az Arginine hozzájárul az Intenzív testmozgáshoz
- Az Arginine edzés előtt praktikus aminosav-forrás
Az L-Arginin jellemzői:
Az arginin sok feladata közé tartozik a sejtosztódás, az immunfunkció és a sebgyógyulás támogatása. Rengeteg a szervezet számára létfontosságú folyamatban vesz részt.
Bár az arginin-kiegészítés ritkán szükséges az egészséghez, azonban a sportolók körében nagyon népszerű. Ennek az az oka, hogy az arginin egy másik vegyület, a nitrogén-oxid prekurzora, amely az erek tágulását okozza.
Az erek kitágulása fontos a testmozgás során, mivel lehetővé teszi a megnövekedett véráramlást a működő izmokhoz. A megnövekedett véráramlás által növekszik az oxigén és tápanyag szállító képesség.
Milyen összetevőket tartalmaz az L-Arginin?
Aktív összetevők a napi ajánlott adagban (1 kapszula):
· 720 mg L-arginin HCL
Összetevők: l-arginin, zselatin, tisztított víz, csomósodást gátló anyagok (zsírsavak magnéziumsói, szilícium-dioxid), színezék (titán-dioxid).
Tejet, tojást, glutént, szóját, rákféléket, kén-dioxidot és dióféléket tartalmazó élelmiszereket gyártó üzemben készült.
FIGYELMEZTETÉS! A javasolt napi adagot ne lépje túl. Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot. Kisgyermekek elől elzárva tárolandó! Száraz, hűvös helyen tartandó!
Miért van szükség aminosavakra?
Az aminosavak a legfontosabb molekulák között vannak, a biokémia egész területén. A DNS-ünk fő feladata, az aminosavak előállítása, amelyek aztán proteinek felépítésére vannak felhasználva és arra, hogy szabad formájukban számos funkciót lássanak el a szervezetben.
A 20 legáltalánosabb aminosav közül, kilencet esszenciálisnak (nélkülözhetetlen) tartanak, mivel a szervezet nem képes előállítani őket. Ezeket az aminosavakat az ételeinkből kell beszerezni.
Az arginin egyike a 11 nem eszenciális aminosavak közül, pontosabban feltételesen esszenciális aminosav. Először 1886-ban fedezték fel a tejtermékekben, a hús, a hal, a tojás, a diófélék, a magvak és a szójababban. Az arginin sok előnye közé tartozik a celluláris replikáció, az immunfunkció és a sebgyógyulás támogatása.
Igaz a szervezetünk természetes úton is képes előállítani, de csak bizonyos körülmények között és további aminosavak, valamint más anyagok jelenlétében. Stressz hatására, melyek az edzéseink is, egyértelműen kimutatható az arginin szintjének csökkenése.