Részletek a termékről.
A hal kollagén 1,5-szer jobban hasznosul, mint a marha kollagén, azaz másfélszeres a biohasznosulása, mivel kisebb részecske méretűek rendkívül könnyen szívódik fel testünkben, vagyis zavartalanul hasznosul. Valamint a 9 esszenciális aminosavból 8-at tartalmaz.
Jótékony hatással lehet:
- Csontokra, ínakra, ízületekre
- szív, érfalra
- bőrre
- hajra
- körmökre
Hatása a csontokra, ínakra, ízületekre: A kálcium nem az egyetlen tápanyag, ami miatt aggódnunk kell, ha a csontok egészségével foglalkozunk. A csontok erőssége két dologtól függ: 1. -A csontszövet mennyisége. 2. -A kollagén szint a csontokban. Mert amint elérünk abba korba, hogy a kollagénhálózat meggyengül, csontjaink kevésbé lesznek ellenállóbak.
Szív, érfalakra: Működésben tarja a szíved. Az 1 –es típusú kollagén található meg a legtöbb százalékban, mely a szív három falának egyikére koncentrálódik ez pedig a szívizom, mely a vér szivattyúzásáért felelős. Itt a kollagén két dolgot tesz: 1 Strukturális keretet biztosít a szívizomsejteknek. 2 Merevséget biztosít a szív falaihoz, és segíti az erőátvitelben, hogy szivattyúzhassa a vért.Elegendő kollagén nélkül a szívünk nem tudna dolgozni. A szívrohamok és a szívbetegségek is befolyásolhatják a kollagén hálózatát. Ezért segíthet a kollagén-kiegészítés abban, hogy egészségesen tartsuk a szívünket.
Hatása a bőrre: A belsőleg bevitt kollagén, valós és tartós előnyei belülről kifelé jönnek. A kutatások azt mutatják, hogy több fonton is segíthet hatásával: Javítja a bőr rugalmasságát, növeli a bőr hidratáltságát, csökkenti a ráncokat, segíti az UV.károsodást, csökkenti az arcbőr érdességét.
Hatása a hajra: Megakadályozza a hajhullást, erősíti a haj szerkezetét.
Hatása a körmökre: Egy tanulmány megállapította, hogy a szájon át történő kollagén pótlás a következő előnyei voltak: A köröm növekedése 12% -al nőtt. Csökkentette a törött körmök gyakoriságát 42% -an. A résztvevők 88% -a tapasztalt javulást 4 hét alatt.
HERBADOCTOR OKOS: Testünk 90% -ban 1-es típusú kollagén található meg. Így az egyik legfontosabb amolyan fő kollagén a szervezetünknek. Szinte mindenhol megtalálhatóak a testünkben. Mindemellett stimulálja a szervezetünkben a saját kollagén termelődést, tehát mindenekelőtt a legfontosabb!
Egy kutatás bebizonyította, hogy a kollagén pótlása jelentősen javítja a bőr érdességét, hidratáltságát valamint csökkenti a ráncokat. A bőr érdességének maximális javulása 41% volt.
Láthatod, hogy micsoda jelentőséggel bír a szervezeted számára!
A sclera-k 90% -a (a szem fehér része)
Az inak 80% -a
A bőr 70-80% -a
A porc 60% -a
Az Izomtömeg 1-10% -a
Mi a hidrolizált kollagén?
Maga a komplex kollagén nagy molekulatömegű és méretű, ami azt jelenti, hogy nem szívódik fel olyan jól, mint a hidrolizált formálja. Hidrolizációs folyamat során könnyebben emészthető, kisebb részecskékre bontják, úgynevezett rövid peptid kötések jönnek létre. Amelyet jobban hasznosít a szervezet.
Hidrolizált kollagén előállításának folyamata
Kollagénben gazdag szöveteket, például a bőrt, a csontokat, a porcokat különböző proteázokkal kezelik, melyek a kémiai kötések szétválasztásával lényegében lebontják a kollagént. Ez így egy kis kollagén láncot hoz létre, melyeket a testünk majd a saját kötőszövetének kiépítéséhez használhat. Emésztésünket nem terheli. Jelentősebben tudja hasznosítani a szervezetünk ilyen formában.
Számos kutatás bizonyította, hogy megfelelő szintje a szervezetben, szükséges ahhoz, hogy a következő szerveink megfelelően működjenek:
- Támogatja a bőr egészségét, rugalmasságát.
- Erősíti a körmöket
- Erősíti a haj szerkezetét, csökkenti a hajhullást
- Hozzájárul az izmok egészséges működéséhez
- Felépíti a porcokat, ínakat, szalagokat.
- Erősíti a csontokat
- Segíti a szövetek regenerálódását
- Egészségesen tartja a szemünket
- Támogatja a bélrendszer megfelelő működését
- Biztosítja a szív egészségét
- Támogatja az agy megfelelő működését
Kollagén vagy Zselatin?
Sokszor feltett kérdés! Ugyanaz? Ha zselatint fogyasztok? Jó a kollagén helyett?
A válasz egyértelműen: -a nem!
Kollagén peptidek és a zselatin nem ugyanaz. Zselatin a főtt kollagén formája.
A zselatin előállításánál, a kollagént tartalmazó szöveteket nagy nyomáson forralják, majd a kollagén részecskéket lebontják. Ezután a zselatint kivonják belőle, majd tisztítják, szárítják.
Ezzel az eljárással a zselatin aminosavak hosszú láncúak maradnak. Ellentétben a kollagén peptidek rövid láncúak. Ezért a zselatin kevésbé jól szívódik fel és így nem túl hatékony, mint a kollagén peptidek.
A harmincas évek elejétől a bőr évente kb. 1% -kollagént veszít. Mire elérjük a 80 éves kort, a bőrünk 75% -kal kevesebb kollagént állít elő, mint 20 éves korunkban.
Az életmód függvényében a kollagénszint még gyorsabban csökkenhet.
Az évi 1% -os kollagénvesztés valójában a minimum. A kollagénvesztést felgyorsíthatja: a légszennyezés, a dohányzás és az étrend. Ráadásul az UV-sugárzás serkenti az enzimeket, amelyek lebontják a kollagént.
Összetétel 25 ml-onként:
- Hidrolizált kollagén 10 000 mg
- C-vitamin: 120 mg
- B5-vitamin: 5 mg
- B6-vitamin: 1 mg
- B7-vitamin: 5000 mikrogramm
- B12-vitamin (methylcobalamin): 24 mikrogramm
- Réz: 1 mg
- Hialuronsav: 50 mg
- Kovaföld: 7 mg
Tartalmaz még: természetes gyümölcslé koncentrátumokat; narancs, alma, mandarin, guava, papaja, lime, mangó, ananász, szőlő, aminosavakat: l-glycine, l-proline, l-alanine, l-hydroxyproline, l-glutamic acid, l-arginine, l-aspartic acid, l-serine, l-lysine, l-leucine, l-valine, l-threonine, l-phenylalanine, l-isoleucine, l-hydroxylysine, l-methionine, l-histidine, l-tyrosine, l-cysteine.
Napi ajánlott adag: 25ml/nap
Kiszerelés: 500 ml. Termék 20 napra elegendő mennyiséget tartalmaz.
Felbontás után hűtőbe kell tenni és 2 hónapon belül ajánlott elfogyasztani
Alkalmazása: Étkezés előtt vagy után 25ml mérjen ki a hozzá küldött mérő kupakkal majd szájon át elfogyasztani. A terméket elkeverheti bármilyen nem meleg folyadékban.
Figyelmeztetés: A javasolt napi adagot ne lépje túl. Ha Ön terhes vagy szoptat, konzultáljon orvosával, mielőtt elkezdi szedni ezt a terméket. Tartsa távol gyermekektől.
Hivatkozások:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4041869/
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1350946206000590
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3445147/
https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0127973
https://link.springer.com/article/10.1007/s00403-008-0888-4
https://pubs.rsc.org/en/Content/ArticleLanding/2017/FO/C6FO01347C#!divCitation
https://iovs.arvojournals.org/article.aspx?articleid=2127666
https://www.embopress.org/doi/full/10.1038/sj.emboj.7600014
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1350946206000590
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3055648/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8378772
https://www.japsonline.com/admin/php/uploads/1466_pdf.pdf
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4057461/