Részletek a termékről.
Milyen problémák esetén ajánlatos a fogyasztása?
- nátha, megfázás valamint köhögés csillapításra
- energizáló, szellemi fittség javítására
- fej fájás enyhítésére
- hólyagbetegségek kezelésére
- daganatos betegség megelőzésére
- fogyókúra kiegészítésre
- agyi funkciók javítására
- cukorbetegség megelőzésére, vagy cukorbetegség kezelésére
- szív- és érrendszeri betegség megelőzésére
- vírusos fertőzések kezelésére vagy megelőzésére
A zöld tea nagy mennyiségben egy különleges hatóanyagot is tartalmaz, mégpedig a katekint, ez egy növényi tápanyag, mely erős, a természetben előforduló antioxidánsokat tartalmazó flavonoid (polifenolok közé sorolható).
A zöld tea 4 fő is katekint is tartalmaz. Ebből kiemelkedően magas és értékes az EGCG (katekin), mivel a benne található rendívül erős antioxidáns képes elpusztítani vagy regenerálni a károsodott sejteket, de közben az egészségeseket nem bántja. Így rendkívül magas sejtvédő hatása van. Ezen kívül csökkenti a stressz hormon szintet, így szellemi illetve lelki megterhelés esetén támogatást nyújtva segít ezen az időszakon.
Miért hasznos a szervezetünknek az EGCG (katekin) ami a zöld tea legfőbb hatóanyaga?
Az egyik legjobb zsírégető, mivel felpörgeti, az anyagcserét csökkenti az étvágyat.
Megakadályozzák a baktérium, gombák szaporodását.
- Csökkenti a magas vérnyomást
- Csökkenti a rossz koleszterint
- Rendszeres bevitele megelőzheti az érelmeszesedést
- Fokozza a sejtek inzulinérzékenységét, így megakadályozza a vércukorszint ugrásszerű növekedését.
- Csökkenti a pszichológiai stresszt.
- Jól hat az agyra, memóriára, és frissítő hatású.
A zöld tea friss növényi vitaminjai, tápanyagai: koffein, E-, C-, B1-, B2-, B3-, D-, K-vitamin, cink, béta-karotin, folsav, kálium, kalcium, foszfor, mangán, klorofil.
HERBADOCTOR OKOS: A fekete és a zöld tea igaz ugyanarról a növényből származik, előállítása mégis különböző, a zöld teát nem fermentálják (nem erjesztik). Így jobban megőrzi hatóanyagait, és a magas cserzőanyag tartalom miatt a koffein felszívódása mérséklődni fog illetve az élénkítő hatása tovább tart.
Zöld tea és a koffein.
Természetesen előforduló vegyi anyag. A zöld teában is előfordul, viszont kis mennyiségben. A koffein több mint 60 növény levelében, babjában és gyümölcsében található. Segíthet ébernek és koncentráltnak maradni. A koffein fogyasztása bizonyos egészségügyi előnyökkel is járhat, például javítja az agyműködést. Úgy fejti ki hatását, hogy gátolja az adenozin nevű neurotranszmitter hatását, amely a nap folyamán felhalmozódik, és fáradtságot okoz.
Íme egy összehasonlítás a zöld tea illetve más italok koffein tartalma közt.
- Zöld tea: 30-50 mg
- Instant kávé: 27-173 mg
- Sima, főzött kávé: 102-200 mg
- Eszpresszó: 240-720 mg
- Fekete tea: 25-110 mg
- Alkoholmentes italok: 23-37 mg
- Energiaitalok: 72-80 mg
Figyelmeztetés: Amennyiben a termék bármely összetevőjére allergiás, úgy a termék fogyasztása nem ajánlott. Kis mértékben koffeint tartalmaz a zöld tea, néhány ember azonban érzékenyebb lehet a koffein hatásaira, mint mások. Koffein érzékenyeknek nem ajánlott! Terhes, szoptató anyukáknak nem ajánlott! Szívbeteg, magas vérnyomás esetén konzultáljon kezelőorvosával!
Korhatár: 14éves kórtól.
Használata: Reggel 1 kapszula, étkezés előtt vagy közben, bő folyadékkal bevinni. Energizáló hatása miatt esti órákban nem ajánlott.
Összetevők
|
mennyiség/kapszula
|
Aktív hatóanyag
|
RDA %
|
Zöld tea
|
260 mg
|
katekin
|
n.a.
|
Kapszula
|
100 mg
|
-
|
-
|
Aszkorbinsav
|
40 mg
|
C vitamin
|
50
|