Részletek a termékről.
Milyen betegségek esetén segíthet?
- Szív- érrendszer megóvása.
- Szemünk védelmére, látásunk javítására.
- Emésztési panaszok kezelésére, megelőzésére. Széklet problémák kezelésére.
- A kognitív (agyműködés, tanulási készségek) javítása.
- Motorikus funkciók (egyensúly és mozgáskoordináció) fokozott javulására..
- Rákos betegség kezelése, megelőzése.
- Gyulladások kezelésére, vagy megelőzésére.
- Vértisztításra, véroxigénszint javítására.
- Immunrendszer támogatására.
- Szervezet komplex vitamin pótlására.
- A termékben található gyümölcsök vitaminja, gyógyhatású vegyületei:
- C-vitamin,B1, B2, B6, A-provitamin, E, K, folsav, flavonoidok, antioxidáns, mangán, réz, pektin, növényi rost, vas, mangán, kálcium, foszfor, magnézium, kolin…..
Miért jó a flavonoid mix?
Egyetlen egy termékben több gyümölcs vitamin forrását is élvezhetjük.
Komplexebb védelmet biztosít a szervezetünknek.
A gyümölcsök egyszerre együttesen számos különféle flavonoidot tartalmaznak.
A legtöbb flavonoid, vitaminokkal (A-, C-, E-vitamin) együttesen fejti ki hatását, illetve azok erősíti. Így egymás hatóanyagát felerősítve támogatják a szervezetünket.
Áfonya velő:
A bogyós gyümölcsök királynője, és valóban megérdemli ezt a hírnevét, mivel az áfonya nagyon gazdag ásványi anyagokban, kalciumban, káliumban, nátriumban, vasban, valamint foszforban. Egy teljes körű védelmet nyújt a szervezetnek. De ami kiemelkedő, hogy az egyik legmagasabb antioxidáns tartalmú gyümölcs, mivel mindössze egyetlen adag áfonya annyi antioxidánst tartalmaz, mint amennyi található 5 adag almában vagy brokkoliban.
Az egyik legértékesebb antioxidáns benne az antocián, melyek megakadályozzák a vérlemezkék összetapadását ezáltal megelőzhető a vérrögképződés. Nagyon fontos a szemünk védelmére is. Illetve erős rákellenes hatással bír. Meggátolja a rákos sejtek kialakulását.
Ezen kívül számos jótékony hatással van még a szervezetre, a szellemi funkcióra valamint szív- és érrendszerre. Flavonoid tartalma pedig a legnagyobbak közé tartozik.
Egy kis kutatás az áfonyáról:
A fekete áfonya összetevőinek daganatellenes hatását vizsgálták a tokiói Fruit Processing Research Center kutatói, akik megállapították, hogy a gyümölcs antocianidineket (delfinidin, malvidin) tartalmazó kivonata hatékonyan akadályozta a leukémiáért felelős, humán HL60 humán sejtek növekedését. Kisebb mértékben, de a HCT116 humán vastagbélrák sejtek programozott sejthalálát is kiváltotta a fekete áfonya.
Bíbor szeder velő
Szinte felsorolhatatlan mennyi egészségügyi előnnyel bír. Rengeteg flavonoidot tartalmaz illetve nagyon magas a rost tartalma így jótékonyan hat az emésztés és bélrendszerre. Ezen kívül számtalan vitamint, nyomelemet, ásványi anyagot rejt ez a gyümölcs. Valamint az áfonyához hasonlóan az egyik legmagasabb antioxidáns tartalmú gyümölcsökhöz sorolandó. Amerikai Mezőgazdasági minisztérium kutatása szerint a vér antioxidáns tartalmát 10%ról 25%ra emeli. Illetve ennek a gyümölcsnek is rendkívül magas az antocián tartalma, így nagyon jó hatással van a szív- és érrendszerünkre, szemünk védelmére, szellemi funkciók javítására.
Egy kis kutatás a szederről:
Amerikai Mezőgazdasági Minisztérium kutatása szerint, a szeder fogyasztásával megakadályozható a hosszú távú memóriaveszteség.
Szintén az Amerikai Mezőgazdasági Minisztérium kutatása szerint a magas antioxidáns kapacitású ételek megakadályozzák a hajszálerek károsodását is.
Erdei szeder velő:
Az erdő egyik legnagyobb antioxidáns forrása, bogyói finomak és egyben gyógyító hatásúak. Jelentős a víz, flavonoid és az ásványi anyag tartalma, illetve tele van vassal. Több bőrbarát vitamint is rejt, mint pl:.C és az E- vitamin. Növényi rost, illetve pektin tartalmában is kimagasló, így bizonyítottan nagyon jó az emésztési problémákra, széklet zavarokra és puffadások enyhítésére. Magas kálium tartalma miatt kedvezően hat a szív- és érrendszerre valamint a vérnyomásra.
Málna velő:
Ez a kis piros gyümölcs rengeteg ásványi anyagot, vitamint, mint pl:. C, B1, B2, A-vitamint rejt. Szépségvitaminként is emlegetett biotin tartalmának köszönhető, szépíti a bőrt és a hajat. Értékes antioxidánst tartalmaz, így erősíti az immunrendszert és kitűnő vértisztító. A- vitaminjának köszönhetően javítja a látást és támogatja a szem védelmét. Rendkívül gazdag flavonoid tartalma, illetve rost tartalma. Így antibiotikum kúra után segít helyreállítani a megterhelt emésztőrendszert és a károsodott bélflórát.
Eper velő:
Az összes gyümölcs közül az eper tartalmazza az egyik legtöbb C-vitamint: míg 15 dkg citrom 70 mg-ot, 15 dkg eper 85 mg C-vitamint tartalmaz! Legnagyobb előnyét mégis antioxidáns tartalmának köszönheti, melyek képesek megkötni a káros atomokat, molekulákat és ionokat, ami a gyulladásokat okozhatja a szervezetben. Illetve nagy mennyiségben található benne B6- vitamin, folsav, jód, kálium, mangán, réz emellett flavonoidokban, rostokban, is igen gazdag.
Egy kis kutatás az eperről:
Kísérletek bizonyítják, hogy az eper vagy eperkivonat rendszeres fogyasztása hosszú távon: a kognitív (agyműködés, tanulási készségek) és a motorikus funkciók (egyensúly és mozgáskoordináció) fokozott javulását eredményezi.
Miért is fontosak a szervezetednek az antioxidánsok, és mik is azok?
A testünk alapból is rendelkezik antioxidánsokkal mivel ezek olyan molekulák, melyek a szabadgyökök mennyiségét szabályozzák a testünkben. Ha ugyanis a szabadgyökök felülkerekednek az antioxidánsokon, oxidációs stressz jelentkezik a testünkben. Mely, ha hosszan tart, károsíthatja DNS-ünket. A DNS károsodása pedig olyan súlyos problémákként is jelentkezhet, mint a rákos megbetegedések vagy a felgyorsult öregedés.
Mik okozhatják a szabadgyökök túlhalmozódását?
Dohányzás, vírusos megfertőzések, antioxidáns hiány, sugárzás(túlzott napozás), alkoholfogyasztás.
Viszont főleg a gyümölcsökben és a zöldségekben, található antioxidánsok nagyban hozzájárulnak e védelem erősségéhez.
HERBADOCTOR OKOS: A fekete berkenye, rendelkezik a legnagyobb mennyiségű antioxidáns tartalommal nem csak a bogyós, de a többi gyümölcs közül is. Ebből kimagasló az antocián antioxidánsa.
Miért fontos az antocián?
Az antocianin egy bioflavonoid, mely a növények színét is adja, valamint antioxidánsként is funkcionál. Az emberi szervezetre számos pozitív hatást gyakorolhat, javítják a vérellátást, megelőzik az idegrendszeri problémák kialakulását, elősegítik a sejtek közötti kommunikációt, támogatja az egészséges sejteket valamint a rákos sejtek elpusztítását idézi elő, Illetve nem engedi tovább a rákos sejtek szaporodását.
Összetevők
|
Mennyiség/ 200 g
|
Aktív hatóanyag
|
RDA %
|
Áfonya velő
|
40 g
|
flavonoidok, természetes C vitamin
|
n.a
|
Bibor szeder velő
|
40 g
|
flavonoidok, természetes C vitamin
|
n.a
|
Erdei szeder velő
|
40 g
|
flavonoidok, természetes C vitamin
|
n.a
|
Málna velő
|
40 g
|
flavonoidok, természetes C vitamin
|
n.a
|
Eper velő
|
40 g
|
flavonoidok, természetes C vitamin
|
n.a
|
Szőlő cukor
|
5 g
|
szénhidrát
|
n.a
|
Alma pektin
|
5 g
|
komplex szénhidrát
|
n.a
|
Kálium-szorbát
|
0,2 g
|
-
|
-
|
Javasolt napi adag: 1 teás kanál, 4 - 5 ml , 40 napra elegendő
Használata: Fogyasztás előtt felrázni. Étkezés előtt vagy után legalább 30 perccel a legideálisabb a bevitele. Önmagában vagy tetszőleges, nem forró folyadékban feloldva fogyasztható.
6 éves kortól alkalmazható. (fél adag)
Figyelmeztetés: Bármely összetevőre való allergia esetén a készítmény fogyasztása nem ajánlott!
Tárolás: Bontás után hűtőben tárolandó!