Részletek a termékről.
Milyen összetevőket tartalmaz?
Összetevők 1 kapszulában
Fekete fokhagyma olajos kivonata
|
200 mg
|
Galagonya olajos kivonta
|
100 mg
|
Inulin
|
30 mg
|
- Milyen hatásai lehetnek a kapszulának és a benne lévő hatóanyagoknak?
- Míg a fekete fokhagyma kevesebb allicin* hatóanyagot tartalmaz, mint friss nyers megfelelője, számos tápanyag, antioxidáns és egyéb hasznos vegyületek magasabb koncentrációival büszkélkedhet. Ezek a magasabb koncentrációk legalább részben felelősek lehetnek a fekete fokhagyma számos egészségügyi előnyéért:
- Szabályozhatja a vércukor szintet - A friss, nyers fokhagymához hasonlóan a fekete fokhagyma is segíthet a vércukorszint szabályozásában. A magas vércukorszint csökkentése segít megelőzni a súlyos egészségügyi problémákat, például a cukorbetegség tüneteit, a veseműködési zavarokat stb. A fekete fokhagyma magasabb antioxidáns szintje a cukorbetegséggel kapcsolatos szövődmények megelőzésében is segíthet.
- Szívvédelem- A friss, nyers fokhagyma ismert arról, hogy képes javítani a szív egészségét. A fekete fokhagyma ugyanolyan védőhatást biztosíthat. A fekete fokhagyma csökkentheti a koleszterin- és trigliceridszintet is, ami viszont csökkenti a szívbetegségek kockázatát.
- Rák ellenes hatása is lehet- Számos tanulmány kimutatta, hogy a fekete fokhagyma antioxidáns tulajdonságai segíthetnek a rák elleni küzdelemben. Egy tanulmány kimutatta, hogy segíthet csökkenteni a vastagbélben kialakult rákos sejtek növekedését. Az érlelt fekete fokhagyma vegyületei szintén blokkolhatják a szabad gyököket a szervezetben. Ez a tulajdonság többek között csökkentheti a sejtkárosodást, és segíthet korlátozni a rákos sejtek növekedését és lehetséges terjedését a szervezetben.
- Agyserkentő, memória javító hatású lehet - Antioxidánsai révén a fekete fokhagyma segíthet csökkenteni a gyulladást a szervezetben, és megelőzheti az olyan kognitív állapotokat, mint az Alzheimer-kór és a Parkinson-kór. Segíthet javítani a memóriát és a kognitív funkciók egyéb részeit is.
- Fokozott immunvédelem- A gyulladás csökkentésével a fekete fokhagymában található antioxidánsok segíthetnek az immunrendszer erősítésében. Az antioxidánsok küzdenek a szabad gyökök ellen, és megakadályozzák az oxidatív stresszt, ami sejtkárosodáshoz vezet. Az egészséges immunrendszer azt jelenti, hogy szervezete hatékonyabban tud küzdeni a fertőzésekkel és a baktériumokkal szemben.
- Máj egészségének megőrzése- A fekete fokhagyma javíthatja a máj egészségét. Egyes kutatások azt mutatják, hogy segíthet csökkenteni a májkárosodás markereit, csökkentheti a zsírlerakódásokat a májban, és helyreállíthatja a májsejtek méretét a már bekövetkezett májkárosodás következtében.
Galagonya tartalmának köszönhetően is támogathatja a szív egészségét. A galagonya népgyógyászatban jól ismert szív-és érrendszer támogató gyógynövény. Hatásait tekintve szíverősítő, szívnyugtató lehet, segíthet megelőzni vagy orvosolni az érelmeszesedést. Enyhítheti a stressz okozta szapora szívdobogást, ezáltal nyugtató hatással is rendelkezhet. Vérnyomáscsökkentő hatással is bírhat, segíthet időskori szívpanaszok esetén is.
Az inulin hozzájárulhat a vércukorszint csökkentéséhez, továbbá csökkentheti egyes betegségek kialakulásának kockázatát (pl. a rákét).
*Mi az allicin?
Az allicin egy szerves kénvegyület, mely a friss foghagyma aromáját okozza.
Hogyan kell alkalmazni a kapszulát?
Napi 1 kapszula bevétele ajánlott bő folyadékkal étkezés után
Figyelmeztetés! A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészségeséletmódot. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Kisgyermekek elől elzárva tartandó!
Tárolás: Lezárva, 5-30 °C közötti hőmérsékleten, közvetlen fénytől és párától elzárva tartandó.
Érdekességek a fekete fokhagymáról…
A fekete fokhagyma feltehetően Ázsiából származik, ahol már igen elterjedt jótékony hatásairól.
A fekete fokhagyma egy speciális eljárással készül friss fokhagymából. Az eljárás teljesen természetes, erjesztéses és hőkezeléses módszerrel készül, mely esetenként akár hónapokig is tarthat. A kezelés hatására a fokhagyma illata és állaga megváltozik, külsőre egy aszalt gyümölcsre hasonlíthat. Élettani hatásait látszólag elveszítheti az eljárás során, azonban hatásait tekintve sokkal erősebbé válik, mint a nyers fokhagyma.
Antioxidáns tartalma csaknem tízszeresére nőhet a sima fokhagymánál, kálcium tartalma is jelentősen megnő, sokkal táplálóbbá válik.