Részletek a termékről.
Milyen összetevőket tartalmaz?
- acerola extract 10:1 320 mg
Milyen esetekben hathat az Acerola szervezetünkre?
- szív-, és érrendszeri panaszok megelőzése,
- vérerek falának megerősítése,
- szezonális megbetegedések (nátha, influenza, stb.) elkerülése,
- légúti és húgyúti megbetegedések kezelése, megelőzése,
- asztma tüneteinek enyhítése,
- különféle allergiák tüneteinek enyhítése, megelőzése,
- immunrendszer megerősítése,
- cukorbetegség tüneteinek mérséklése,
- petefészekciszta kialakulásának megelőzése,
- akut, vagy krónikus hasmenés megszüntetése,
- bőr-, köröm- és hajápolás.
Milyen hatásai lehetnek az Acerolának?
- Antioxidáns hatás: Az acerola rekordmennyiségű C-vitamin és a polifenolok egyedi keverékével rendelkezhet. Nemcsak a szabad gyökök ellen lehet hatásos, és így csökkentheti a gyulladásos-, daganatos- és érrendszeri betegségek kockázatát, valamint hozzájárulhat a gyógyulásukhoz, hanem más egészségvédő hatásai is vannak. A benne lévő antioxidánsok valósággal felpörgethetik az immunrendszert, jelentősen javíthatják testünk ellenálló-képességét. Ha a járványos, téli időszakban naponta fogyasztunk acerolát, sokkal kisebb eséllyel betegedhetünk meg a szezonális náthában, megfázásban vagy influenzában, általában a légúti megbetegedésekben. Utóbbi az allergiákra is igaz, a tünetek enyhítése és kialakulásuk megelőzése egyaránt ott van az acerola jótékony hatásai között.
- Gyorsíthatja a gyógyulást: az acerola rendszeres fogyasztásával hamarabb kilábalhatunk a betegségekből, javul a szervezet természetes regenerációja. Mivel remek fertőtlenítő, és valódi „vitamingyár”, nagyszerűen alkalmazható műtéti beavatkozások előtt, és a lábadozás idején egyaránt.
- Vérszegénység ellen: a kiugróan magas C-vitamin-tartalom segítheti a növényi élelmiszerekben lévő vas hasznosulását. Ezáltal az acerola kifejezetten jó lehet a vérszegényeknek, illetve a vegánoknak és vegetáriánusoknak.
- Fertőtlenítő és és gyulladásgátló hatású lehet: különleges összetevőinek köszönhetően az acerola remek fertőtlenítő lehet. Ezt a hatását főként a légúti és a húgyúti megbetegedések esetében fejtheti ki.
- Védi az ereket: összetevői erősítik az érfalakat, valamint hozzájárulnak a triglicerid- és az LDL koleszterinszint csökkentéséhez, ezáltal segítenek megelőzni, és kezelni az érrendszeri problémákat, beleértve a szívbetegségeket, valamint az érszűkületet. Szívvédő hatását erősíti magas káliumtartalma és antioxidánsai.
- Fogyókúrára: Alacsony kalóriatartalma miatt, fogyókúrázóknál igen népszerű lehet és ajánlott. De, nemcsak ezért, hiszen a zsírégetésből is kiveszi a részét,valamint magas víztartalmának köszönhetően hamar teltségérzetet okoz, és szervezetünket, energiaszintünket is pillanatok alatt felturbózza, ezzel is támogatja a különféle fogyókúrák sikerét.
- Kíméletes vízhajtó: segíthet eltávolítani a fáradt, elnehezült végtagokból a felesleges vizet, kiváló ellenszere lehet a dagadt vádlinak és a felpuffadt bokának. A pangó, sejtközi folyadéktól is megszabadíthat, ez a tulajdonsága az imént említett fogyókúra hatékonyságához járul hozzá, valamint megelőzheti az egyébként nehezen kezelhető, narancsbőr kialakulását. Sőt, a kutatások szerint a rendszeres vízhajtás a petefészek ciszták kockázatát is csökkentheti.
- Megszépítheti a bőrt: a narancsőr elleni harc zászlóshajója lehet, emellett az acerola vitaminjai igazi „anti-age”-ként hathatnak, rendszeres bevitelükkel bőrünk feszesebbé, üdébbé válhat, körmeink és hajunk visszanyerhetik fényüket. Fokozhatjuk ezeket a szépészeti hatásokat, ha acerola tartalmú kozmetikai termékeket használunk.
- Cukorbetegeknek: szabályozzhatja a vércukorszintet, ezért orvosukkal történő egyeztetést követően, diabéteszesek is fogyaszthatják.
Amit még tudni érdemes az Aceroláról…
Az acerola gyümölcs (Maplighia glabra) Közép- és Dél-Amerikában, elsősorban Brazíliában őshonos, a gyümölcs neve megegyezik a fával, amin terem. Utóbbi akár ötméteresre is megnőhet, a trópusi és a szubtrópusi éghajlatot kedveli, májustól, novemberig szüretelik. Az acerola gyümölcs alakja gömbölyded, ovális, átmérője 1-2 centiméter között mozog. Feszes, vékony héja, csillogóan piros színe erősen emlékeztet a cseresznyére, ezért emlegetik barbadosi vagy brazil cseresznyeként is.
Az őslakosok főként az éretlen, zöld gyümölcsöket fogyasztották, megfigyelték ugyanis, hogy a piros példányok egészségvédő hatása gyengébb. Ezt támasztja alá az is, hogy az érés során jelentősen csökken hatóanyagainak mennyisége. Ám, csak a színe és az alakja hasonló a cseresznyéhez, belseje cikkelyes, mint a citrusféléké, íze leginkább a narancs és a hibiszkusz keverékéhez hasonló.
A legjobb C-vitamin-forrás
Ha a C-vitamin beviteléről van szó, nincsen jobb megoldás, mint az acerola. Ebben az apró gyümölcsben található ugyanis a harmadik legtöbb természetes C-vitamin. Egészen elképesztő a szám: mindössze 10 deka acerola, érettségi szintjétől függően, a napi szükséglet mintegy 2700 százalékát tartalmazza. Tudni kell azonban, hogy minél pirosabb, C-vitamin-tartalma is csökken, igaz, még a legérettebb gyümölcsben is 1000 mg feletti a vitamin mennyisége.
Érdekesség, hogy részben savanykás ízét, és így nevét is (az acerola spanyolul savanyút jelent) ennek köszönheti.
Igazi szuperélelmiszer
Hiába C-vitamin-bomba, ettől még nem lenne szuperélelmiszer az acerola. Ezt a kitüntető besorolást azért érdemelte ki, mert nagy mennyiségben és változatosságban tartalmazhatja a szervezet számára létfontosságú tápanyagokat és vitaminokat.
Itt van mindjárt az A-vitamin, 100 gramm acerola elfogyasztásával a napi szükséges mennyiség 15 százalékához hozzájuthatunk. Ugyanez a szám a folát (B9-vitamin), a riboflavin (B2-vitamin) és a pantoténsav (B5-vitamin) esetében 3 százalék, ezeken kívül B1- és B3-vitamint is tartalmaz. Gazdag rézben, káliumban és magnéziumban, található benne cink, foszfor és vas. Az acerola bőségesen tartalmaz antioxidáns polifenolokat, így bioflavonoidokat, az enyhe kesernyés ízért felelős tanninokat, valamint a gyümölcs színét adó antocianinokat. Ezek a gyümölcs húsában lévő anyagok, az A-vitaminnal és a C-vitaminnal „összedolgozva” képesek lehetnek megsemmisíteni a korai sejtöregedést, gyulladásokat, érrendszeri problémákat és daganatokat okozó szabad gyököket.
Még több egészségvédő tulajdonság
Jó megoldás lehet a krónikus, de akár az akut hasmenés megszüntetésére, de a székrekedésre is megoldást jelenthet.
Javíthatja a látást, B-vitaminjai főként a retinára fejtenek ki pozitív hatást. Az acerola magnézium- és káliumtartalmának hála, megóvhat a kellemetlen izomgörcsöktől, miközben erősíti is az izmokat és az ízületeket. Támogatja az agyműködést, amiben elsősorban magas foszfortartalmának van szerepe. Ha rendszeresen fogyasztjuk, nemcsak fizikai ellenálló-képességünk, de memóriánk is lényegesen javulhat.
Fokozhatja a méregtelenítést
Ez az apró kis gyümölcs felerősítheti a szervezet természetes méregtelenítő folyamatainak, illetve a különféle méregtelenítő kúrák hatását.
Gazdag rostokban, különösen pektinben, ez az oka annak, hogy fokozhatja a bélmozgásokat (bélperisztaltika), ez sokat jelent az emésztési- és az ürítési problémák megoldásában. A rostok továbbá hozzájárulhatnak a belek megtisztításához, és a rossz bélműködéssel járó olyan gyakori panaszok, mint puffadás, az émelygés és az alhasi görcsök megszüntetéséhez. Méregtelenítő hatása kiterjedhet a májra is, ha túl sok alkoholt iszunk, utána érdemes minél több acerolát fogyasztani. Ilyenkor ügyeljünk a kiszáradásra, és ne feledjük el, hogy az acerola vízhajtó, tehát fokozzuk a folyadékbevitelt. Bár nem kifejezetten parazitahajtó, éppen béltisztító hatása miatt, az acerola ebben is segítségünkre lehet. Az élősködők egy része a vastagbélben letapadó salakanyagban bújuk meg, ha ezt eltávolítjuk, a paraziták elvesztik élőhelyüket. Méregtelenítésre legjobb a friss változata, de fogyaszthatjuk őrleményként vagy aszalva is: a pozitív hatása nem marad el!
Figyelmeztetés: A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Az ajánlott napi fogyasztás mennyiséget ne lépje túl. Gyermekek elől elzárva tartandó!