Kérdése van? Bátran hívjon minket! +36 20 2527902
   

Blog

Avokádó, az egészséges finomság

Herbadoctor
Avokádó, az egészséges finomság

Az avokádó Közép-Amerikában honos örökzöld fa, melynek termése tele van fontos tápanyagokkal, ásványi anyagokkal, A, B, C, D, E és K-vitaminban is bővelkedik, s emellett még remek antioxidáns is.

Az avokádó gyümölcs rostot, proteint, és olyan fitovegyületeket (másodlagos növényi anyagok) tartalmaz, mint a glutation, amelyet a test természetes gyógyító anyagaként tartanak számon, a lutein, és a béta-szitoszterol, amely a koleszterinszint csökkentéséért szolgál.

Az avokádó pozitív tulajdonságai mind-mind a mi egészségünket és szépségünket szolgálják. A szépségiparban magjából és gyümölcséből olajat készítenek, amely remek bőrápoló szer, főként a száraz, érzékeny bőrre, sőt, az ekcéma is enyhíthető vele. Az avokádó fogyasztása szív és érrendszeri problémák esetén is javasolt, de ajánlják még alultápláltság és túlsúly esetén is. A gyümölcsben található olajok normalizálják az étvágyat, megerősítik a szervezetet.

Az avokádó több mint 25 féle tápanyagtartalma miatt külsőleg és belsőleg is rengeteg jótékony hatásnak örvend:

  • Táplálja a bőrt
  • Véd a káros napsugarak ellen
  • Megakadályozza a ráncok kialakulását
  • Gyógyítja a pikkelysömört
  • Kezeli a vesebetegségeket
  • Csökkenti a koleszterinszintet
  • Javítja az agyműködést
  • Megelőzi az ízületi gyulladást
  • Szabályozza a vércukrot
  • Megvéd a daganatos megbetegedésekkel szemben
  • Javítja a szem egészségét
  • Könnyíti az emésztést

Az avokádót rendkívül egyszerűen beépíthetjük a napi táplálkozásunkba. Az éretlen gyümölcs kőkemény, az érettet viszont szinte vajként lehet kenni, ezért vásárláskor mindenképp kicsit tapogassuk meg. Ha csak kemény gyümölcsöt találunk ne aggódjunk, mert 2-3 nap alatt megérik a konyhánkban és megpuhul. Pirítósra kenve, kevés citromlével vagy fokhagymával, csipetnyi sóval kiváló reggelire, vagy nassolásra.